Haber

Başkan Candan’dan Regaip kandil mesajı

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, İslam inancında değerli bir yeri olan üç ayların başlamasıyla birlikte ilk kandil olan Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Önder Candan yaptığı açıklamada, insanın manevi huzura kavuştuğu üç ayların bir fırsat olduğuna dikkat çekerek; “Affın, bolluğun ve bereketin bol olduğu üç aylara bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Receb ayının ilk Cuma gecesi olan Regaib Kandili, adından da anlaşılacağı gibi değeri ve değeri çok büyük olan, Allah’ın kullarına birçok nimet ve lütuflar ihsan ettiği, mağfiret ve rahmet gecesidir. küçük ibadetlerine karşılık büyük mükâfatlar verir.

Başkan Candan mesajına şu şekilde devam etti:

“Üç ayların manevi iklimine girdiğimiz rivayetini taşıyan Regaib Kandilinde gönülden Cenab-ı Hakk’a yönelip dua etme, günahlardan arınma, kendimizi bulup tanıma ve kavuşma fırsatı buluyoruz. Nefsimizin aldatıcı arzularından uzak. Manevi şevki daha çok yaşadığımız ve kendimizi günahlardan arınma fırsatı gördüğümüz bu mübarek günlerin toplum huzur ve refahının sağlanmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, manevi dünyamızın aydınlanmasına vesile olan bu günler, Allah’a şükretme fırsatı bulacağımız özel günlerdir. Regâib gecesi, duaların geri çevrilmediği gecedir. Bu vesileyle bu gece ilimizin, ülkemizin ve coğrafyamızın huzuru, kardeşliğimizin pekişmesi için dua edelim.

Bu vesileyle tüm İslam aleminin ve Çumralı hemşerilerimin Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu